Update Coronamaatregelen examencentra

01/10/2021

Update Coronamaatregelen examencentra

  • Tijdens praktijkexamens in het voertuig blijft het dragen van een chirurgisch mondmasker verplicht, zowel voor de kandidaat, de begeleider/instructeur als de examinator. De kandidaat en begeleider/instructeur dienen zelf over een chirurgisch mondmasker te beschikken. Chirurgische mondmaskers worden niet ter beschikking gesteld in het examencentrum.
  • Er wordt gevraagd de algemene gezondheidsaanbevelingen toe te passen.

Overgangsmaatregelen:

De volgende overgangsmaatregelen zijn van toepassing als gevolg van de coronacrisis:

  • Indien de geldigheid van het theorie-examen, het voorlopig rijbewijs, het getuigschrift van onderricht (theorie- en praktijk) en het examen op privaatterrein vervalt na 15/03/2020 en vóór 01/10/2021, wordt de geldigheid verlengd tot en met 31/12/2021 om het praktijkexamen af te leggen.
  • Indien de geldigheid van het theorie-examen, het voorlopig rijbewijs, het getuigschrift van onderricht (theorie- en praktijk) en het examen op privaatterrein vervalt na 30/09/2021 en vóór 01/01/2022, wordt de geldigheid verlengd tot en met 31/03/2022 om het praktijkexamen af te leggen.

    Let op: Omwisselen voorlopig rijbewijs (M18 – M36) of nieuw voorlopig rijbewijs aanvragen: je kan je voorlopig rijbewijs slechts omwisselen of een nieuw voorlopig rijbewijs aanvragen binnen de geldigheidsperiode van je theorie-examen (= 3 jaar te rekenen vanaf de datum waarop je geslaagd bent voor het theorie-examen).  De geldigheid van je theorie-examen wordt hiervoor niet verlengd door de coronamaatregelen.

 

Een afspraak voor een examen (theorie of praktijk) kan u uitsluitend online maken.

Heeft u bijkomende vragen, stuur ons een mail (geen telefoons) via: 

examencentrum.corona@autoveiligheid.be

(Vermeld steeds uw naam, rijksregisternummer en telefoonnummer)

 

Voor autokeuring klik hier.