Afspraak examen rijbewijs

 

Theorie-examen (afspraak: uitsluitend online)

Het theorie examen (alle categorieën) kan enkel op afspraak afgelegd worden.  U wenst een afspraak te maken voor:

Het theorie-examen wordt bij voorkeur elektronisch betaald.

 

Praktijkexamen (afspraak: uitsluitend online)

BELANGRIJK BERICHT:

  • Gelet op de situatie van overmacht als gevolg van de sluitingen (lockdowns) van de examencentra in de periode van 16/03/2020 t.e.m. 24/05/2020 en in de periode van 02/11/2020 t.e.m. 11/01/2021, lopen de wachttijden voor het afleggen van een praktijkexamen uit. Op basis van uw aanvraag via het contactformulier kan u aanduiden vanaf wanneer u uw examen wil afleggen (opgelet: u dient op die datum te voldoen aan alle voorwaarden). Er wordt eveneens een reservelijst aangelegd zodat vrijgekomen afspraken onmiddellijk aangewend worden voor afspraken van kandidaten op de reservelijst. In dit geval kan u enkele uren/dagen vóór een mogelijke afspraak telefonisch gecontacteerd worden. U hoeft hiervoor zelf verder niets te doen. In dit geval wordt u door onze diensten gecontacteerd.
  • Coronamaatregelen: Tijdens praktijkexamens in het voertuig blijft het dragen van een chirurgisch mondmasker verplicht, zowel voor de kandidaat, de begeleider/instructeur als de examinator. De kandidaat en begeleider/instructeur dienen zelf over een chirurgisch mondmasker te beschikken.  Chirurgische mondmaskers worden niet ter beschikking gesteld in het examencentrum. Er wordt gevraagd de algemene gezondheidsaanbevelingen toe te passen.

Het praktijkexamen wordt bij voorkeur elektronisch betaald.

Overgangsmaatregelen:

De volgende overgangsmaatregelen zijn van toepassing als gevolg van de coronacrisis:

  • Indien de geldigheid van het theorie-examen, het voorlopig rijbewijs, het getuigschrift van onderricht (theorie- en praktijk) en het examen op privaatterrein vervalt na 15/03/2020 en vóór 01/10/2021, wordt de geldigheid verlengd tot en met 31/12/2021 om het praktijkexamen af te leggen.
  • Indien de geldigheid van het theorie-examen, het voorlopig rijbewijs, het getuigschrift van onderricht (theorie- en praktijk) en het examen op privaatterrein vervalt na 30/09/2021 en vóór 01/01/2022, wordt de geldigheid verlengd tot en met 31/03/2022 om het praktijkexamen af te leggen.

Let op: Omwisselen voorlopig rijbewijs (M18 – M36) of nieuw voorlopig rijbewijs aanvragen: je kan je voorlopig rijbewijs slechts omwisselen of een nieuw voorlopig rijbewijs aanvragen binnen de geldigheidsperiode van je theorie-examen (= 3 jaar te rekenen vanaf de datum waarop je geslaagd bent voor het theorie-examen).  De geldigheid van je theorie-examen wordt hiervoor niet verlengd door de coronamaatregelen.


Buitenlands rijbewijs:

Afschaffing vrijstelling van scholing vanaf 01/09/2021 (nieuwsbericht)

 

Vrije begeleiding

Het praktijkexamen kan enkel op afspraak afgelegd worden.

Ik wens mijn praktijkexamen af te leggen – in functie van de mogelijkheden:

In 2021: vanaf heden t.e.m. 31/12/2021: aanvraag via contactformulier
In 2022: vanaf 03/01/2022: aanvraag via online afsprakensysteem 

Rijschool

Indien u het praktijkexamen wenst af te leggen via een erkende rijschool, dient u contact op te nemen met de rijschool om een afspraak in te plannen.

Login rijscholen.

 

Voor bijkomende informatie kan u steeds een mail sturen naar examencentrum.corona@autoveiligheid.be