Afspraak examen rijbewijs

 

Opgelet: coronamaatregelen

In het belang van de veiligheid en gezondheid van zowel de kandidaten, de begeleiders/instructeurs als de medewerkers dienen volgende maatregelen strikt gerespecteerd te worden:

  • Alle examens (zowel theorie – als praktijk): ENKEL OP AFSPRAAK
  • Alle regels rond ‘physical distancing’, handen hygiëne, ….
  • Er kan enkel elektronisch worden betaald.
  • Kandidaten bieden zich aan voor het praktijkexamen met een voertuig in zeer propere en hygiënische staat (binnenkant).
  • De kandidaat meldt zich alleen aan bij de receptie van het examencentrum. De instructeur/begeleider wacht in het voertuig
  • Aangezien in het voertuig geen minimumafstand van 1,5 m kan worden gegarandeerd is het dragen van een mondmasker verplicht, zowel voor de kandidaat, de begeleider/instructeur als de examinator. De kandidaat en begeleider/instructeur dienen zelf over een mondmasker te beschikken.  Mondmaskers worden niet ter beschikking gesteld in het examencentrum.
  • Zorg ervoor dat u buiten kan wachten (aangepaste kledij in functie van de weersomstandigheden)

 

Theorie-examen (afspraak: uitsluitend online)

Het theorie examen (alle categorieën) kan enkel op afspraak afgelegd worden.  U wenst een afspraak te maken voor:

 

Praktijkexamen (afspraak: uitsluitend online)

BELANGRIJK BERICHT: Gelet op de situatie van overmacht als gevolg van de sluitingen (lockdowns) van de examencentra in de periode van 16/03/2020 t.e.m. 24/05/2020 en in de periode van 02/11/2020 t.e.m. 11/01/2021, lopen de wachttijden voor het afleggen van een praktijkexamen uit. Op basis van uw aanvraag via het contactformulier (klik hier) kan u aanduiden vanaf wanneer u uw examen wil afleggen (opgelet: u dient op die datum te voldoen aan alle voorwaarden). Er wordt eveneens een reservelijst aangelegd zodat vrijgekomen afspraken onmiddellijk aangewend worden voor afspraken van kandidaten op de reservelijst. In dit geval kan u enkele uren/dagen vóór een mogelijke afspraak telefonisch gecontacteerd worden. U hoeft hiervoor zelf verder niets te doen. In dit geval wordt u door onze diensten gecontacteerd.
Met dank voor uw begrip.

Vrije begeleiding

Het praktijkexamen kan enkel op afspraak afgelegd worden.

Ik wens mijn praktijkexamen af te leggen – in functie van de mogelijkheden:

In 2021: vanaf heden t.e.m. 31/12/2021: aanvraag via contactformulier
In 2022: vanaf 03/01/2022: aanvraag via online afsprakensysteem 

Rijschool

Indien u het praktijkexamen wenst af te leggen via een erkende rijschool, dient u contact op te nemen met de rijschool om een afspraak in te plannen.

Login rijscholen.

 

Voor bijkomende informatie kan u steeds een mail sturen naar examencentrum.corona@autoveiligheid.be