CNG-attesten

Montage-attest CNG
Het montage-attest wordt uitgereikt door de erkende CNG-installateur bij inbouw van een CNG- installatie.

Dit attest dient bij elke keuring voorgelegd te worden, behalve:

  • bij voertuigen met een ‘fabriek-af’- montage van de CNG- installatie;
  • bij invoer van een voertuig met CNG en vermelding hiervan op het buitenlands kentekenbewijs;
  • via een attest van de buitenlandse bevoegde overheid.

Alvorens het voertuig na montage van de CNG- installatie in gebruik te nemen, dient het voertuig binnen de 30 dagen voorgereden te worden in een keuringsstation met het montage-attest uitgereikt door de erkende CNG-installateur.

Attest van wijziging CNG
Een attest van wijziging wordt door de erkende CNG-installateur opgesteld na elke ingreep aan of op de CNG-installatie die als een wijziging van de CNG-installatie kan worden beschouwd (zoals de montage van een nieuwe brandstoftank, de vervanging of tijdelijke demontage van één of meerdere leidingen of hulpstukken).

Dit attest moet steeds kunnen voorgelegd worden bij elke keuring.

Alvorens het voertuig na wijziging van de CNG- installatie  in gebruik te nemen, dient het voertuig binnen de 30 dagen voorgereden te worden in een keuringsstation met het attest van wijziging uitgereikt door de erkende CNG-installateur.

Attest van verwijdering CNG
Het verwijderen van de installatie dient door een erkende CNG-installateur te worden uitgevoerd.

Alvorens het voertuig na verwijdering van de CNG- installatie  in gebruik te nemen, dient het voertuig binnen de 30 dagen voorgereden te worden in een keuringsstation met het attest van verwijdering uitgereikt door de erkende CNG-installateur.