Kentekenbewijs (=inschrijvingsbewijs)

Het kentekenbewijs (=inschrijvingsbewijs) is een roze of zandkleurig document van formaat A4 (voor de voertuigen ingeschreven na 15/01/2011). Dit document levert het bewijs dat uw voertuig ingeschreven is bij de DIV (Dienst voor Inschrijving van de Voertuigen).

Sinds 1 september 2013, is een nieuw geel kentekenbewijs (=inschrijvingsbewijs) in twee luiken ingevoerd door de DIV. Het eerste luik (symbool auto) van het document moet altijd aan boord blijven van het voertuig en het tweede luik (symbool huisje) moet thuis bewaard worden. Enkel het eerste luik dient bij de autokeuring voorgelegd te worden. Bij de tweedehandskeuring of de administratieve keuring voor inschrijving, van een voertuig, voorzien van het nieuw kentekenbewijs (=inschrijvingsbewijs) in twee luiken, dienen de twee luiken samen voorgelegd te worden alvorens een aanvraag tot inschrijving kan uitgereikt worden.

Is uw kentekenbewijs (=inschrijvingsbewijs) verloren, gestolen of vernietigd? U dient zich te wenden tot de politie voor een attest van onvrijwillig verlies. Met dit attest kan u een aanvraag richten tot de DIV om een duplicaat te bekomen van uw kentekenbewijs (=inschrijvingsbewijs). Bij het voorrijden bij de autokeuring, legt u het duplicaat voor als alternatief voor het originele kentekenbewijs (=inschrijvingsbewijs). Indien tijdens de periodieke keuring een bewijs van verlies wordt voorgelegd in plaats van het originele kentekenbewijs (=inschrijvingsbewijs), wordt de geldigheid van het keuringsbewijs tot 3 maanden beperkt.

 

Bijkomende info betreffende tweedehandskeuringen