LPG-attesten

Montage-attest LPG
Het montage-attest wordt uitgereikt door de erkende LPG-installateur bij inbouw van een LPG- installatie.

Dit attest dient bij elke keuring voorgelegd te worden, behalve:

  • bij voertuigen met een ‘fabriek-af’- montage van de LPG- installatie;
  • bij invoer van een voertuig met LPG en vermelding hiervan op het buitenlands kentekenbewijs;
  • via een attest van de buitenlandse bevoegde overheid.

Alvorens het voertuig na montage van de LPG-installatie  in gebruik te nemen, dient het voertuig binnen de 30 dagen voorgereden te worden in een keuringsstation met het montage-attest uitgereikt door de erkende LPG-installateur.

Attest van wijziging LPG
Een attest van wijziging wordt door de erkende LPG-installateur opgesteld na elke ingreep op – of aan de LPG-installatie die als een wijziging van de LPG-installatie kan worden beschouwd (zoals de montage van een nieuwe brandstoftank, de vervanging of tijdelijke demontage van één of meerdere leidingen of hulpstukken).

Dit attest moet steeds kunnen voorgelegd worden bij elke keuring.

Alvorens het voertuig na wijziging van de LPG-installatie in gebruik te nemen, dient het voertuig binnen de 30 dagen voorgereden te worden in een keuringsstation met het attest van wijziging uitgereikt door de erkende LPG-installateur.

Attest van verwijdering LPG
Het verwijderen van de installatie dient door een erkende LPG-installateur te gebeuren.

Alvorens het voertuig na verwijdering van de LPG- installatie  in gebruik te nemen, dient het voertuig binnen de 30 dagen voorgereden te worden in een keuringsstation met het attest van verwijdering uitgereikt door de erkende LPG-installateur