Afspraak examen rijbewijs

Theorie-examen

Het theorie-examen voor alle categorieën, kan enkel op afspraak afgelegd worden. 
Je kan die afspraak enkel online maken via deze website.

Wil je een afspraak maken voor:

  • Het theorie-examen (ook mogelijk met audiovertaling in het Engels, Frans of Duits) categorie AM, A, B, C, D en G: klik hier
  • Het theorie-examen vakbekwaamheid mondelinge proef voor de categorie C en D: klik hier

Voor het theorie-examen in speciale zitting (vertraagd of voor doven en slechthorenden), kun je niet meteen een afspraak maken. Om een examenmoment te krijgen, stuur je een mail naar theorie@autoveiligheid.be met vermelding van naam, voornaam, adres, rijksregisternummer, telefoonnummer, categorie van het rijbewijs, het examencentrum van je keuze en de eerste datum die voor jou past. Het attest voor deelname aan een vertraagd theorie-examen (zie brochure) dient u mee te nemen naar het examencentrum op de dag van het vertraagd theorie-examen.

Betalen voor het theorie-examen doe je ter plaatse (bij voorkeur elektronisch)

 

Praktijkexamen (afspraak: uitsluitend online)

Vrije begeleiding

Het praktijkexamen kan enkel op afspraak afgelegd worden. 

  • Ik wens een afspraak te maken voor een praktijkexamen via het online afsprakensysteem.

De voorgestelde/getoonde beschikbaarheden zijn telkens een momentopname (moment dat u online het afsprakensysteem consulteert) en kunnen wijzigen als gevolg van geannuleerde of gewijzigde afspraken van andere kandidaten. Indien afspraken geannuleerd worden, worden deze onmiddellijk online beschikbaar gesteld voor andere kandidaten. Bijgevolg kan u – indien gewenst - steeds online (via het afsprakensysteem) de beschikbaarheden controleren om uw afspraak eventueel te vervroegen. 

Herstelexamen (na uitspraak door rechter)

Voor een afspraak voor een herstelexamen praktijk (na uitspraak door rechter) dient u een aanvraag te doen via het contactformulier.

 

Rijschool

Indien u het praktijkexamen wenst af te leggen via een erkende rijschool, dient u contact op te nemen met de rijschool om een afspraak in te plannen.

 

Voor bijkomende informatie kan u steeds een mail sturen naar examencentrum.info@autoveiligheid.be. Jew mail wordt uiterlijk binnen de 2 werkdagen behandeld.